V mesecu juniju je dokumentarni film Mission Mt. Mangart (Misija Mangart) doživel premiero tudi v Sloveniji. S pomočjo Veleposlaništva ZDA v Ljubljani, in ob prisotnosti avtorja filma Chrisa Anthonya, je bil film predvajan v Bovcu, v kinu Dvor v Ljubljani in v Parku vojaške zgodovine, oz. v Kino Pivka, v Pivki. Prvi v Sloveniji so Anthony-ev film videli učenci Osnovne šole Bovec. Avtor je bil prisoten na vseh premiernih projekcijah, na katerih je odgovarjal na vprašanja gledalcev, po premierah pa podpisoval uradni veliki reklamni plakat za film.
 
Premiera filma je vzbudila zanimanje tudi v Koloradu, kjer se filmska zgodba dokumentarca začenja in od koder prihaja tudi avtor filma Chris Anthony. Koloradski dnevnik "Vail Daily", ki izhaja v svetovno znanem koloradskem smučarskem centru Vail, je premieram filma namenil pozornost z obširnim člankom, popestrenim s fotografijami iz Slovenije.
 
Chris Anthony je o obisku Slovenije posnel tudi video
 
 

Vremenska pratika

za leto 2022

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2022, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2022

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 

 Vojašnica Boštjana Kekca Bohinjska Bela 4263, Bohinjska Bela 153

 info@zvgs.si

PREDSEDNIK:

Slavko Delalut

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Mirko Meglič

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2022 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.