Planinsko društvo Mislinja in Združenje borcev za vrednote NOB OO Mislinja sta dne 17. maja 2024 organizirali že osmi 42 kilometrski nočni pohod iz Mislinje na slovesnost ob 79. obletnici zadnjih bojev 2. svetovne vojne, ki je bila 18. maja 2024 ob 11.00 uri pri Spominskem parku svobodi in miru na Poljani.

Člani ZVGS iz Koroške so se pohoda udeleževali že od samega začetka, letos pa so se na pohod prvič podali organizirano. Pot je potekala iz Mislinje nekaj časa po kolesarski stezi, potem pa preko Podgorja in Raduš in naprej po obronkih Uršlje gore do Leš pri Prevaljah in od Leških cerkvic spust na Poljano prev na prireditveni prostor. Noč je bila lepa in prvič v osmih letih tudi brez dežja, kakor tudi sama slovesnost na Poljani.

Na slovesnosti je bil slavnostni obrambni minister Marjan Šarec, ki je izpostavil pomen boja za svobodo in spoštovanja zgodovine. EU je označil kot najboljši odgovor na "krvavo in surovo preteklost".

 

Fotografije: Ivan Hartman

 

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.