Tako kot vsako leto je tudi letos 25. Jägerbatallion (25. pehotni bataljon Avstrijske zvezne vojske) ob Plöckenkapelle v kraju Plöcken, na meji med Republiko Avstrijo in Republiko Italijo, v nedeljo, 27. avgusta 2023, izvedel svoj tradicionalni dan in spominsko mašo.

Na povabilo poveljnika 25. Jägerbatallion, polkovnika Alexandra Raszerja, se je slovesnosti in maše udeležilo deset članov ZVGS. Delegacijo združenja je vodil sekretar združenja Anton Vavroš. Večino delegacije združenja je kot vsako leto tudi letos sestavljala predvsem skupina združenja s Koroške.
Po slovesnosti in maši smo se na kratko pogovorili še s poveljnikom 7. Jägerbrigade brigadirjem Horst Hoferjem, poveljnikom 25. Jägerbatalliona polkovnikom Alexander Raszerjem ter še posebej s podžupanom Celovca profesorjem Lojzetom Dolinarjem, ki je vidni član slovenske manjšine na avstrijskem Koroškem. Vsem trem smo v spomin predali knjigo Janeza Kavarja, Skrivnost Dolge njive, ter se dogovorili, da se naslednje leto spet srečamo na tradicionalnem dnevu.

Fotografije: Zdenko Kupčič in Anton Vavroš

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.