23. novembra 2007, na dan Rudolfa Maistra, se je naša predhodnica, Gorska sekcija ZSČ, preoblikovala v samostojno združenje.

Na ustanovnem občnem zboru se je v Poljčah zbralo preko osemdeset članov Združenja vojaških gornikov Slovenije. Dobili smo svoj statut, prapor in vodstvo, ki si je zadalo smele cilje za delo združenja. Danes se ZVGS lahko pohvali z več kot 330 člani. Povezani in zelo aktivni smo v mednarodni zvezi IFMS, odlično sodelujemo z našo krovno organizacijo ZSČ, vzorno je tudi sodelovanje s Slovensko vojsko, še posebej s 132. GORP. Izdanih je bilo osem odličnih publikacij, pripravljenih pa več muzejskih razstav, ki osvetljujejo dogodke iz gorske vojaške zgodovine. Aktivno smo sodelovali na mnogih domačih in mednarodnih dogodkih, ki nas povezujejo s sorodnimi organizacijami doma in v svetu. Ponosni smo tudi la lastni pevski zbor Gorščaki, ki nas je zastopal na mnogih prireditvah in dogodkih. Vsa ta leta pa smo skrbeli tudi za naša družabna srečanja. Vsako leto organiziramo skupno turo, piknik z družabnimi igrami ter večje število planinskih pohodov. Vsi si želimo, da bi bilo združenje tudi v bodoče tako uspešno.

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.