V soboto, 12. novembra 2022, je po dveh letih premora ob Krnskem jezeru potekala že 21. slovesnost v spomin padlih in umrlih vojakov na Soški fronti ter konca 1. svetovne vojne.

Seveda brez nas vojaških gornikov Slovenije in veteranov vojne za Slovenijo ni šlo. Pridružili so se nam tudi kolegi Alpini iz združenja Marostika Italija. Pričetek je oznanil pok možnarjev in odmev grmenja med skalovjem ter postroj uniformiranih udeležencev. Glavni govornik je bil namestnik načelnika Generalštaba SV brigadir Franc Koračin. Govorniki so si bili enotni v željah po miru, sodelovanju med narodi in nesmiselnem vojskovanju, kateremu priča smo tudi danes. Simbolno je zato prireditev zaključil prižig ognja miru. Sledila je še slovesnost ob >Madžarskem križu<, posvečenem madžarskim vojakom, kateri so tu umrli. Sledil je le še varen spust v dolino, par besed z drugimi pohodniki, kratko druženje inpogostitev naših prijatelji iz Marostike. Nasvidenje prihodno leto.

 

Vremenska pratika

za leto 2022

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2022, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2022

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 

 Vojašnica Boštjana Kekca Bohinjska Bela 4263, Bohinjska Bela 153

 info@zvgs.si

PREDSEDNIK:

Slavko Delalut

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Mirko Meglič

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2022 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.