Sekcija A.N.A. Udine, skupina Malborghetto Valbruna je 17. julija 2022 v dolini Saisera (Zajzera) pripravila 26. spominsko srečanje.

Prireditev srečanja so se udeležile delegacije iz Italije, Slovenije in Avstrije. Na pokopališče avstroogrskih vojakov v I. svetovni vojni so delegacije položile vence v spomin padlim vojakom. Ob nekdanji smodnišnici v dolini so dvignili zastave držav udeleženk srečanja. Sledila je večjezična sveta maša pri kapelici Florit. Letos je imela slovesnost še poseben poudarek na 150. obletnico ustanovitve italijanskih vojaških gorskih enot - korpusa alpinov. Udeleženci so srečanje zaključili s prijetnem druženju ob tradicionalnem Rancio Alpino.

Delegacijo ZVGS v Zajzerih je že tradicionalno vodil Peter Zavrl, ki je z leti pri organizatorjih dosegel visoko in spoštljivo prepoznavnost Slovenije in našega združenja na tem spominskem trilateralnem srečanju. Srečanje v dolini Saisera (Zajzera) je tudi lep primer prijateljskega sodelovanja držav in članov IFMS.

 

Vremenska pratika

za leto 2023

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2023, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2023

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

 info@zvgs.si

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2023 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.