Čeprav smo bili zaradi epidemije, ki tudi nam ni prizanesla, prisiljeni črtati oziroma predstaviti številne načrtovane aktivnosti tako doma kot v tujini, pa naše delo vendarle ni popolnoma zamrlo!

 

Skupaj z Občino Bovec in Ministrstvom za obrambo pripravljamo 3. junija manjšo spominsko slovesnost ob 75 letnici smučarske tekme ameriške gorske divizije na Mangartu, ki bo predvidoma potekala ob informativnih tablah na sedlu.

 

Prav tako je že formiran uredniški odbor za izdajo knjige o smučarski tekmi, ki bo predvidoma zagledala luč sveta jeseni letošnjega leta.

Potekajo še intenzivne priprave za podnaslavljanje in predvajanje filma Chrisa Antonyja o tekmi na Mangartu, okrogle mize na to temo, prav tako jeseni letošnjega leta, ter postavitev stalne razstave v trdnjavi Kluže.

 

V tem trenutku še moramo počakati na nadaljnje odločitve o ukrepih pri zajezitvi epidemije, tako da bomo nekatere dogodke prisiljeni prestaviti na kasnejši čas, o čemer vas bomo pravočasno obvestili.

 

Bodimo strpni in odgovorni ter pazimo vsi skupaj nase in na druge, da se bomo kasneje bolj sproščeno in z veseljem spet videvali in družili na aktivnostih, ki nas še čakajo!

Srečno!

 

 

Slavko Delalut, Predsednik ZVGS

Vremenska pratika

za leto 2024

Vabimo vas, da si ogledate vremensko pratiko za 2024, ki jo je kot že nekaj let do sedaj pripravil naš član mag. Dušan Kaplan.

PREBERITE VEČ...

KOLEDAR AKTIVNOSTI

za leto 2024

 

PREBERITE VEČ...

POSTANI

NAŠ ČLAN

 

PREBERITE VEČ...

Združenje vojaških gornikov Slovenije

 Vojašnica Boštjana Kekca

     Bohinjska Bela 153

     4263 Bohinjska Bela

PREDSEDNIK:

Tomaž Žbogar

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

SEKRETAR:

Anton Vavroš

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

© 2024 Združenje vojaških gornikov Slovenije. Vse pravice pridržane.